Sosyal Medya

Güncel

CIA’yı paralel kurtardı

ABD, El Kaide ile baÄŸlantılı iddiasıyla tutuklayıp Guantanamo Ãœssü’nde 27 ay iÅŸkence yaptı. El Kaide ile baÄŸlantısını bulamayınca, özür dileyip TürkiyeÂ’ye iade etti. Ä°brahim Åžen CIA aleyhine dava açtı ve kazanmak üzereyken, paralel yapı devreye girdi ve ÅženÂ’i El KaideÂ’den mahkum etti. Böylece CIA kurtulmuÅŸ oldu.



Fıkıh eÄŸitimi için 2001 yılında gittiÄŸi Afganistan’da ABD saldırılarından sonra Pakistan’a sığınan Ä°brahim Åžen’in yaÅŸadıkları film senaryosunu aratmayacak cinsten.. Ä°brahim Åžen El Kaide üyesi olduÄŸu iddiasıyla Pakistan istihbaratı tarafından, ABD’nin istihbarat teÅŸkilatı CIA ajanlarına teslim edildi. Önce Afganistan’daki CIA karargahında sorgulandı ardından, 2 yıl 3 ay iÅŸkence göreceÄŸi Guantanamo üssüne nakledildi.

ABD özür dileyip teslim etti

CIA, Ä°brahim Åžen’in El Kaide iliÅŸkili olduÄŸunu gösteren en ufak bir kanıta ulaÅŸmadı. Bu durum Wikileaks.org’da yayınlanan diplomatik yazışmalarda da yer aldı. ABD’nin diplomatik yazışmalarında Guantanamo’da tutulan Türkiye vatandaşı Ä°brahim Åžen için “Taliban ve El Kaide ile hiçbir baÄŸlantısı yok. Ä°stihbari açıdan hiçbir deÄŸeri yok derhal serbest bırakılsın” deniliyordu.

Suçsuz yere alıkonulan Ä°brahim Åžen’den özür dileyen CIA yetkilileri, Åžen’i Adana Ä°ncirlik Üssüne getirerek Türkiye’ye teslim etti. Ülkesine ve ailesine kavuÅŸan Ä°brahim Åžen; ilk iÅŸ yıllarca kendisini haksız yere Guantanamo üssünde tutup her türlü iÅŸkenceye maruz bırakan ABD’den ÅŸikayetçi oldu. ABD Anayasal Ä°nsan Hakları Merkezi (CCR) de olaya el attı.

CCR Türkiye’ye hukukçulardan oluÅŸan heyet göndererek Åžen’in vücudunda taşıdığı Guantanamo’dan kalma iÅŸkence izlerini rapor etti. ABD’yi iÅŸkenceden mahkum ettirecek dava süreci böylece baÅŸlamış oldu. Dava sonuçlanmak üzereyken, CIA Ä°brahim Åžen’e 5 milyon dolar karşılığında davayı geri çekmesini teklif etti. Bunun için aracılar heyetler Türkiye’ye gidip gelmeye baÅŸladı. Ancak Ä°brahim Åžen “benim derdim para deÄŸil, ABD iÅŸkencesinin mahkum edilmesini istiyorum” diyerek bu teklifi reddetti.

Paralel örgüt devreye girdi

Ä°ÅŸte burada devreye giren paralel yapı Amerika’nın imdadına yetiÅŸti. ABD’nin tüm imkanlarını seferber ederek masum olduÄŸunu ispatladığı ve kazanmak üzere olduÄŸu davayı geri çekmesi için 5 milyon dolar teklif ettiÄŸi Ä°brahim Åžen paralel yapı tarafından El Kaide sorumlusu denilerek mahkum ettirildi. CIA ise bu son dakika geliÅŸmesini lehine çevirerek “Ä°brahim Åžen’i biz boÅŸuna almamışız.

Kendi ülkesi El Kaide üyesi olduÄŸunu tescilledi” diyerek davanın seyrini deÄŸiÅŸtirdi. Ä°brahim Åžen’in yargılandığı Türkiye’de ki sözde El Kaide davasında ise inanılmaz olaylar yaÅŸandı. Sahte deliller, hukuksuz dinlemeler ve akıl almaz senaryolarla klasik paralel komplolarla Ä°brahim Åžen ilk önce El Kaide üyesi ardından El Kaide OrtadoÄŸu sorumlusu yapıldı. 2001’de gittiÄŸi Afganistan’da, Gülen okullarının Taliban tarafından basıldığını söyleyen Ä°brahim Åžen, “O baskınlarda Taliban’ın dahi bilmediÄŸi cephaneliklerin krokisi, havaalanı ve stratejik yerlere ait krokiler ve belgeler bulunmuÅŸtu. Bu yüzden okulları kapattılar ve öÄŸretmenlerin 24 sat içinde ülkeyi terk etmesini istediler” dedi.

Gülenci CIA çevirmeni

Gülen okullarında askeri kroki ve belgelerin yakalanmasından sonra Afganistan’daki tüm Türklerin ciddi sıkıntılara maruz kaldığını ifade eden Åžen “Siz de bunlar gibi casusluk için mi buradasınız diyenler’ oldu. Gülen okullarında öÄŸretmenlik yapanlardan bir tanesini daha sonra CIA’nin karargahında beni sorgulayan ajanlara tercümanlık ederken gördüm. Bu adam Gülen okullarında öÄŸretmendi” dedi.

ÇÖREK OTUNDAN EL KAÄ°DE ÜYESÄ°

ABD’den anlaÅŸma teklifi aldığı sıralarda Ä°nsan Hukukunu Koruma DerneÄŸi’nde (Ä°HADER) çalışmaya baÅŸladığını söyleyen Ä°brahim Åžen sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “2008’in ocak ayında bir operasyon yapıldı. Operasyonda beni El Kaide Van sorumlusu olarak gözaltına aldılar. Van’daki tüm STK’ yönetici ve temsilcilerini gözaltına almışlardı. YaÅŸadığım tüm olaylar göz önünde ve gayri hukuki hiçbir eylemde bulunmuÅŸ deÄŸildim. Ancak CIA’nın teklifini reddettikten birkaç ay sonra takibe alınan telefonlarımdaki konuÅŸmalardan suç üretmiÅŸler. Telefonda “çörek otu” demiÅŸim, kardeÅŸimden “muz getir” demiÅŸim türünden konuÅŸmalar ÅŸifreli konuÅŸmalar olarak lanse edildi.

Aylarca takip ve taciz

Ramazan’daki iftar davetlerini ve programlarını bile teker teker takip etmiÅŸ ve bunları örgütsel hiyerarÅŸi diye dosyaya koymuÅŸlar. Bu gerekçelerle 15 ay cezaevine attılar. 15 ay hapse konulunca ABD’de ki davanın da seyri deÄŸiÅŸti. Kesin kazanacağım bir davayken El Kaide yaftasıyla içeri atılmam üzerine CIA ‘Türkiye Ä°brahim Åžen’in El Kaide üyesi olduÄŸunu tescilledi. Biz onu suçsuz yere almamışız’ dedi. Dava aleyhime döndü. ABD’ye karşı kazanmak üzere olduÄŸum dava buradaki sözde El Kaide operasyonuyla sabote edildi. Takipler tacizler aylarca sürdü. Avukatlar bile iliÅŸkiyi kesti. 6 yıl üç ay ceza verdiler. Åžuan dosya Yargıtay 9. Dairede bekliyor.”

‘Hükümet aleyhine konuÅŸ’ baskısı

17- 25 Aralık darbe soruÅŸturmalarından sonra, Ocak 2014’te paralel yapının aralarında Ä°HH’nın da bulunduÄŸu sözde El Kaide operasyonunda ikinci kez gözaltına alınan Ä°brahim Åžen ÅŸöyle konuÅŸtu: “Bu operasyonun hedefi hükümet ve MÄ°T’ti. Bizi de burada harcamak istediler. STK’lar üzerinden kurgulanmış bir operasyondu. Ben Küresel Ä°nsani Yardım Ä°nsani Yardım Vakfının genel baÅŸkanıyım. TüzüÄŸümüz doÄŸrultusunda Suriye’de yardım kampanyası baÅŸlattık. Benim üzerimden Osman Nuri Gülaçar’ı almak istediler. Bu sefer beni El Kaide’nin OrtadoÄŸu’daki ikinci adamı olarak lanse ettiler. Gözaltındayken anladık ki bu 17-25 Aralık’ın devamı bir operasyondu ve hedef hükümetti. Gözaltında CumhurbaÅŸkanına, eÅŸine ve kızlarına küfrediyorlardı. ‘Az kaldı onları da sizleri de bitireceÄŸiz’ diyorlardı. Gözaltında hepimize yeter ki hükümetin Suriye’deki grupları desteklediÄŸini söyleyin derhal bırakalım diyorlardı. Kendi ülkem ısrarla beni bir yere yamamaya çalıştı.”

STAR GAZETE

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.